Wonen, winkels en horeca

In het centrum van Weespersluis is ruimte voor een buurtsupermarkt, enkele winkels, (dag)horeca en een mix aan woningen. 

Planning en selectie winkels en horeca

De planning is erop gericht om aan het eind van de zomer van 2024 de centrumvoorzieningen gereed te hebben. 

De commerciële ruimtes zijn onder de hoede van Lindeman / Caelum Investments. Eerder tekende deze belegger al een overeenkomst met Centrum Weespersluis BV over de exploitatie van de supermarkt. Om te komen tot een sterk centrumgebied, dat aantrekkelijk is voor bewoners van Weespersluis, richt de belegger zich op huurders van de commerciële ruimtes die zich richten op verse producten (denk aan een slager, een bakker, delicatessenzaak, bloemen), en een dierenspeciaalzaak, een kantoorboekhandrel, een kapsalon, een beautysalon, een aanbieder van personal coaching, en een horecazaak voor daghoreca inclusief diner.

Er kan overigens niet meer worden aangemeld voor het huren van een commerciële ruimte in het centrum van Weespersluis. 

Naast de voorzieningen in het centrum wordt gekeken of het mogelijk is om horeca mogelijk te maken aan het strandje in het Gouwpark. Ook hiervoor vragen we nog wat geduld totdat er meer bekend is over het (bestemmings)plan en mogelijkheden voor ondernemers.

Woningen

De woningen in het centrum van Weespersluis worden gelijk opgaand aan de voorzieningen ontwikkeld. Er komt een mix aan woningen in het centrum, waaronder huurappartementen. 

Hieronder een eerste impressie van de woonbuurten in het centrumgebied (aan deze tekeningen kunnen geen rechten worden ontleend).

 

Hieronder vind je het Voorlopig Inrichtingsplan Openbare Ruimte (VIOR). Hierin staan onder meer de principes voor de inrichting van de openbare ruimte in het centrumgebied. Dit VIOR is ambtelijk goedgekeurd door de gemeente.

Inmiddels is ook het Definitieve Inrichtingsplan Openbare Ruimte (DIOR) goedgekeurd door de gemeente. Dit is een meer technische uitwerking van het VIOR.

Aan een VIOR en een DIOR kunnen geen rechten worden ontleend. Tot aan de daadwerkelijke aanleg van de openbare ruimte kunnen er nog (kleine) zaken worden aangepast.

Selecteer alle items
0 bestanden geselecteerd: 

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Amsterdam, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.

 

 
Cookie-instellingen