Start voorbereidende werkzaamheden schoollocatie deelplan 6

ProfielfotoLinda van den Berg 05-07-2024 749 keer bekeken

In het najaar van 2024 gaan we de voorbereidende werkzaamheden opstarten voor de schoollocatie in deelplan 6. Daarom is het nodig om de Oude Papelaan buiten gebruik te stellen.

Het gebied moet eerst worden voorbelast met zand om een ondergrond te krijgen met voldoende draagkracht. Om te kunnen voorbelasten moeten we eerst faunaschermen plaatsen om vervolgens de beschermde diersoorten af te vangen. Daarna kan het zand worden aangebracht. Na circa een jaar kan de overhoogte van het zand eraf en kan het terrein bouwrijp gemaakt worden. Dan worden ook de kabels en leidingen aangebracht. 

Vanwege deze werkzaamheden zal de Oude Papelaan vanaf week 30 (22 juli) buiten gebruik worden gesteld en deel uit gaan maken van het bouwterrein van het te ontwikkelen deelplan 6. Vervolgens wordt het historische profiel van de Oude Papelaan geherprofileerd en over ongeveer 5 jaar weer opengesteld als langzaamverkeersroute.

We begrijpen dat deze maatregel mogelijk ongemak kan veroorzaken, het is echter een essentiƫle stap om de veiligheid te waarborgen en om de voorbereidende werkzaamheden uit te kunnen uitvoeren.

Wij danken u voor uw medewerking en begrip.

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Amsterdam, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.

 

 
Cookie-instellingen