Schotse Hooglanders verhuizen naar noordzijde Weespersluis

ProfielfotoLinda van den Berg 24-06-2024 465 keer bekeken

De kudde Schotse Hooglanders, die nu aan de westzijde van de Papelaan lopen, verhuizen naar een andere locatie binnen Weespersluis. Naar verwachting gebeurt dat rond de zomervakantie. De verhuizing wordt binnenkort voorbereid.

Proef met FREE Nature

Sinds oktober 2022 loopt er een kudde Schotse Hooglanders aan de westzijde van Weespersluis, langs de Papelaan. De Hooglanders zijn eigendom van FREE Nature, met wie de GEM Bloemendalerpolder samenwerkt in het kader van een proef om meer kruidenrijk gras te verkrijgen in het natuurgebied rond Weespersluis. Meer informatie over de proef vind je in ons eerder gepubliceerde bericht.

Huidige locatie te nat, verhuizing

De huidige locatie blijkt nu te nat voor de Hooglanders. Bovendien is het de bedoeling dat we op de huidige locatie binnenkort aan de slag gaan, onder andere met het ophogen van de locatie van de nieuwe school. Daarom verhuizen ze rond de zomervakantie naar een andere locatie binnen Weespersluis. De nieuwe locatie is het land ten noorden van Waterrijk 4A3 en Waterrijk 4B2.

 

Voorbereidend werk

Binnenkort starten we met de voorbereidende werkzaamheden, zodat de Hooglanders straks veilig op hun nieuwe plek kunnen verblijven.

Cruciaal is daarbij het plaatsen van een goed hekwerk, zodat de Hooglanders blijven op de plek waar ze thuishoren.

De verwachting is dat bewoners geen hinder zullen ondervinden van de werkzaamheden. 

 

Afbeeldingen, van boven naar beneden: Hooglanders op hun huidige locatie, een referentiebeeld van het te plaatsen hekwerk, en de plaats waar het nieuwe hekwerk moet komen.

 

 

 

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Amsterdam, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.

 

 
Cookie-instellingen