Aanplant riet vanaf dinsdag 25 juni

ProfielfotoLinda van den Berg 21-06-2024 714 keer bekeken

Vanaf aanstaande dinsdag start de firma Van Aalsburg in opdracht van de GEM Bloemendalerpolder met de aanplant van riet op verschillende plaatsen in de Gouw. Riet is een belangrijk element in een typisch Hollands landschap.

Weespersluis heeft de uitstraling die geënt is op het typisch Hollandse landschap, met groen en veel water. Riet mag in zo’n kenmerkend Hollands polderlandschap niet ontbreken. Het is niet alleen mooi om te zien, riet is ook nog eens goed voor de ecologie. Volgroeide rietkragen bieden een goede schuilplaats aan watervogels en een geschikte leefomgeving voor verschillende soorten insecten.

Werkzaamheden

Allereerst start de firma Van Aalsburg met aanplanten van riet in de buurt van Waterwijk 5A1 west, achtereenvolgens gevolgd door Waterrijk 5A1 oost en Waterrijk 4B1.

De rietkraag zal worden aangeplant met behulp van pontons, dus vanaf het water. De werkzaamheden zullen naar verwachting drie weken duren. Mochten de weersomstandigheden ook daarna nog gunstig zijn, dan wordt meteen verder gewerkt aan de aanplant van riet aan de randen van Lanenrijk 2A2 en 2B2. Mocht dat niet lukken vanwege ongunstig weer, dan zullen die werkzaamheden later worden opgepakt.

Informatie en vragen

Vragen over dit bericht kun je stellen via project@weespersluis.nl.

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Amsterdam, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.

 

 
Cookie-instellingen