Fort Veldhuissingel krijgt morgen laatste asfaltlaag

ProfielfotoLinda van den Berg 10-04-2024 316 keer bekeken

Op 27 maart kondigden wij aan dat er op donderdag 11 en / of vrijdag 12 april gewerkt wordt aan de laatste, definitieve asfaltlaag op de Fort Veldhuissingel. Nu is bekend welke werkzaamheden wanneer plaatsvinden.

Morgen, op donderdag 11 april, starten we met het maken van de tijdelijke weg naar de brug ten noorden van Lanenrijk 1B2, zodat die kan worden gebruikt door het autoverkeer. Op dat moment is de Fort Veldhuissingel nog open voor autoverkeer.

Zodra het asfalt van de tijdelijke weg naar de brug is afgekoeld, wordt deze opengesteld voor autoverkeer. Meteen gaat de Fort Veldhuissingel dan dicht voor autoverkeer en krijgt de Fort Veldhuissingel haar toplaag. Als alles meezit, inclusief de weersomstandigheden, zou het mogelijk moeten zijn om de Fort Veldhuissingel donderdag aan het eind van de middag weer open te stellen. Daarbij moeten we een kleine slag om de arm houden.

Na openstelling van de Fort Veldhuissingel blijft ook de tijdelijke weg naar de brug aan de noordzijde van Lanenrijk 1B2 open voor gebruik. Daarmee is Lanenrijk 1B2 aangesloten op de rest van Weespersluis. Autoverkeer kan van deze burg gebruik maken. Fietsers en voetgangers maken gebruik van de fiets- en voetgangersbrug die vanuit Lanenrijk 1B2 aansluit op het park aan de Muiderslotlaan.

Eventuele vragen over het werk kunnen gesteld worden via project@weespersluis.nl

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Amsterdam, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.

 

 
Cookie-instellingen