Hoogspanningsverbindingsdagen TenneT: Op 26 april in Weesp

ProfielfotoLinda van den Berg 05-04-2024 1087 keer bekeken

In februari 2024 is de notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) vastgesteld voor de nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding tussen Diemen en Ens. Inmiddels zijn de daaruit voortvloeiende onderzoekscorridors bekend. Eén daarvan loopt over 't Breedland aan de noordzijde van Weespersluis.

In dit onderzoeksplan staan de alternatieven voor de nieuwe hoogspanningsverbinding als “viltstiftstrepen” op de kaart. Deze zijn nu verder uitgewerkt tot zogenaamde corridors, waarbinnen de onderzoeken worden uitgevoerd. 

In maart en april organiseert TenneT hoogspanningsverbindingsdagen; medewerkers van TenneT zijn aan het werk zijn in het gebied waar onderzoek loopt naar een tracé voor de nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Diemen, Lelystad en Ens. Omwonenden en geïnteresseerden kunnen even binnenlopen om hun vragen te stellen over het project.

Op vrijdag 26 april is TenneT aanwezig in het Hart van Weesp, van 11.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de website van TenneT.

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Amsterdam, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.

 

 
Cookie-instellingen