Werkzaamheden Vechtstroomlaan waterrijk 4B2 en 4B1

ProfielfotoLinda van den Berg 03-04-2024 311 keer bekeken

Vanaf maandag 8 april starten we met de inrichting van de noordzijde van de Vechtstroomlaan, aan de zijde van Waterrijk 4B2. Een deel van de Vechtstroomlaan zal afgesloten zijn tijdens de werkzaamheden. De werkzaamheden duren naar verwachting een kleine vier weken.

Toelichting

Op dit moment wordt de Vechtstroomlaan in zijn huidige vorm geheel gebruikt voor bouwverkeer en deels voor ontsluiting van de opgeleverde woningen van Waterrijk 4B2 en 4B1. In Waterrijk 4B2 zijn inmiddels alle woningen opgeleverd. In Waterrijk 4B1  nog niet. Om de hinder van de uiteindelijke werkzaamheden aan de Vechtstroomlaan na oplevering van de woningen in zowel Waterrijk 4B1  als Waterrijk 4B2 zo kort mogelijk te houden, starten  we vanaf maandag 8 april  met de inrichting van de noordzijde van de Vechtstroomlaan, dus aan de kant van Waterrijk 4B2.

Werkzaamheden

De werkzaamheden betreffen het aanbrengen van grond in de plantvakken, het aanbrengen van de inritten naar de woningen en de openbare verlichting. Het voetpad langs de woningen is al aangebracht, waardoor de woningen te voet bereikbaar zijn.

De werkzaamheden zullen gefaseerd worden uitgevoerd. Het werk bestaat uit 3 fases:

  • Fase 1: westzijde vanaf toekomstige speelplaats (ter hoogte van het ketenpark van de  BAM) tot aan het parkeerhofje (ca. 1 week).
  • Fase 2a: ter plaatse van in- en uitrit van het parkeerhofje (ca. 2 dagen). Let op: Op maandag 15 en dinsdag 16 april is het niet mogelijk om het parkeerhof in of uit te rijden tijdens de werkzaamheden.
  • Fase 2b: vanaf in en -uitrit van het parkeerhofje tot aan de toekomstige speelplaats aan de oostzijde (ca. 2 weken).

De genoemde termijnen zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Afsluiting en alternatieve route

Vanaf maandag 8 april is een deel van de Vechtstroomlaan (fase 1) afgesloten. Tijdens fase 1 en 2b zal het parkeerhofje bereikbaar zijn om te parkeren en is de Swaenenvechtlaan te allen tijde bereikbaar als alternatieve route. Tijdens fase 2b zal de Vechtstroomlaan in een versmalde vorm open zijn om de veiligheid van de werknemers te kunnen garanderen en de bereikbaarheid voor de opgeleverde woningen van Waterrijk 4B1 te garanderen.

Het Bolensteinpad en de Nigtevechtlaan zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Mogelijke hinder

Tijdens de periode van de afsluiting en de werkzaamheden is er voor bewoners van Waterrijk 4B1 en 4B2 hinder mogelijk door de tijdelijke afsluiting (van een deel) van de Vechtstroomlaan. Aan automobilisten hierbij de oproep om de snelheid zeer te matigen en de voorzichtigheid te betrachten die past bij het rijden door een woonwijk.

Vragen en informatie

Vragen over het werk kunt u stellen via project@weespersluis.nl. Mocht u tijdens de periode van werkzaamheden volumineuze leveranties verwachten die niet anders kunnen worden gepland, neem dan ook via de mail contact met ons op. We kunnen dan samen met u kijken wat er mogelijk is.

Onze excuses voor het ongemak. Aan allen dank voor het begrip en de medewerking!

 

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Amsterdam, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.

 

 
Cookie-instellingen