Rotonde Leeuwenveldseweg krijgt definitieve asfaltlaag, omleiding voor auto’s en vrachtverkeer

ProfielfotoLinda van den Berg 28-03-2024 824 keer bekeken

De rotonde Leeuwenveldseweg / Fort Veldhuissingel krijgt de laatste laag asfalt. Daarvoor sluiten we de rotonde af voor auto- en vrachtverkeer van maandag 15 tot en met vrijdag 19 april aanstaande. We leiden auto’s en vrachtverkeer om.

Werkzaamheden

In het afgelopen najaar is de rotonde aan de Leeuwenveldseweg, ter hoogte van de Fort Veldhuissingel, aangelegd. Het enige wat nog ontbrak, was de definitieve asfaltlaag. Deze kon niet in het late najaar worden aangebracht vanwege te lage temperaturen. Nu de temperaturen weer oplopen, kunnen  we de rotonde afmaken. Dat gebeurt van maandag 15 tot en met vrijdag 19 april aanstaande.

Omleiding voor autoverkeer

De rotonde, en een deel van de Leeuwenveldseweg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor autoverkeer. We stellen een omleiding in. Verkeer van en naar de Hogeweyselaan en het centrum van Weesp kan via de Waterlinie rijden. Verkeer richting Nijverheidslaan, het station en Weespersluis kan via de Korte Muiderweg rijden.  

Autoverkeer dat  normaal gesproken gebruik maakt van de Fort Veldhuissingel, wordt omgeleid via de Landscronerlaan en de Bloemendalerpoldersingel.

Het tankstation op de Leeuwenveldseweg blijft bereikbaar.

Gevolgen voor bus

De busdiensten rijden over de Korte Muiderweg en gebruiken de bestaande haltes.

Verzoek voor de bezoekers en leveranciers van Nijverheidslaan

Dit bedrijventerrein is in deze week alleen te bereiken via de Korte Muiderweg. Geef deze route door aan uw bezoekers en leveranciers. Vanaf de snelweg A1 is de route al aangegeven. We willen voorkomen dat verkeer onnodig via de Waterlinie in het centrum van Weesp terecht komt.

Gevolgen voor vrachtverkeer bedrijventerrein Hogeweyselaan

Vrachtverkeer richting bedrijventerrein Noord/ Hogeweyselaan en het Centrum van Weesp is alleen te bereiken  via de Waterlinie. Borden vanaf de A1 geven dit aan.

Fietsers kunnen over de rotonde

Voor fietsverkeer geldt geen omleiding. Voor hen is steeds één kant van de rotonde open om te gebruiken tijdens de werkzaamheden. Echter, fietsers van en naar Lanenrijk 1B2 kunnen niet via de Fort Veldhuissingel de wijk in en uit. Zij kunnen daarvoor gebruik maken van de tijdelijke ontsluiting bij de Oude Papelaan (westkant) of van de Landscronerlaan.

Voor voetgangers blijft de situatie gelijk.

Wanneer

De verwachting is dat het asfalteerwerk op vrijdag 19 april aan het eind van de middag zal zijn afgerond.

Op alle omleidingsroutes kunt u extra verkeersdrukte verwachten. Wij bedanken u alvast voor uw geduld.

Vragen over de werkzaamheden kunnen worden gesteld via project@weespersluis.nl.

 

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Amsterdam, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.

 

 
Cookie-instellingen