Werkzaamheden bruggen Rondje Gouw

ProfielfotoLinda van den Berg 18-03-2024 741 keer bekeken

Op donderdag 21 maart aanstaande worden er twee bruggen, die deel uitmaken van het Rondje Gouw, geplaatst. Het gaat om de fiets- en voetgangersbrug tussen Vechtrijk 4A1 en Waterrijk 4A2, en de fiets- en voetgangersbrug tussen Waterrijk 4A2 en Waterrijk 4B1/4B2.

Planning werkzaamheden brug 12b en 13

Op donderdag 21 maart worden de bruggen (nummer 12b en 13 op de kaart) aangevoerd via de Korte Muiderweg en de Vechtstroomlaan. De kraan, die de bruggen op hun plek moet hijsen, komt buiten de in gebruik zijnde openbare ruimte te staan. Daarom hoeven er geen wegen te worden afgesloten.

Bij het aanvoeren en lossen van de bruggen en het opstellen van de kraan zou het verkeer mogelijk even moeten wachten, maar tijdens de werkzaamheden ondervinden is er naar verwachting geen hinder.

De verwachting is dat het plaatsen van de bruggen niet meer dan één dag duurt. Na het plaatsen van de bruggen worden zij aangesloten op de omliggende paden met tijdelijke verhardingen. Dat duurt, afhankelijk van de weersomstandigheden, een week. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, gaan de bruggen open en kunnen ze worden gebruikt door fietsers en voetgangers. De definitieve verhardingen volgen na het gereed komen van de bruggen 16a en 16b.

Daarna bruggen 16a en 16b

Vanaf dinsdag 2 april wordt er gewerkt aan de realisatie van de bruggen 16a en 16b, die ook deel uitmaken van het Rondje Gouw. Daarom is vanaf begin april tot medio mei het tracé, dat op de kaart geel gemarkeerd is, afgesloten. Dan is wel de autobrug (brug 12) naar de vechtstroomlaan open, zodat autoverkeer daarvan gebruik kan maken.

Heb je vragen over de werkzaamheden? Stel die per mail via project@weespersluis.nl.   

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Amsterdam, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.

 

 
Cookie-instellingen