Start werkzaamheden aansluiting Waterlinie met de Leeuwenveldseweg / Hogeweyselaan

ProfielfotoLinda van den Berg 29-11-2022 2432 keer bekeken

De GEM Bloemendalerpolder heeft BAM Infra opdracht gegeven voor het aanleggen van de ‘bovenbouw’ van de Waterlinie, de ontsluitingsweg die vanaf de A1 via de westzijde om Weespersluis komt te lopen. Onderdeel van de werkzaamheden is de aansluiting van de Waterlinie op de Leeuwenveldseweg / Hogeweyselaan.

Het gaat om het aanleggen van een kruising met verkeerslichten. De werkzaamheden starten in de week van 5 december 2022 en duren naar verwachting tot en met eind maart 2023.

De werkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd.

Fase 1: Noordzijde Leeuwenveldseweg / Hogeweyselaan

In de periode van 5 december 2022 tot en met 10 februari 2023 concentreren de werkzaamheden zich aan de noordzijde van de Leeuwenveldseweg / Hogeweyselaan. Er zal één rijbaan afgesloten zijn. Er wordt gewerkt met tijdelijke verkeerslichten. Verkeer kan daardoor om en om het wegvak passeren. Fietsers en voetgangers kunnen op elk gewenst moment het werkvak passeren.

Aanvulling d.d. 6 december: Het fietspad langs de spoordijk is in deze fase van het werk afgesloten. Dit is noodzakelijk, omdat het niet mogelijk is om een veilige oversteek te maken in combinatie met het werk aan het kruispunt. Fietsers worden omgeleid via het bedrijventerrein en de Kanaaldijk. Hou rekening met extra reistijd. De afsluiting van het fietspad langs de spoordijk duurt even lang als het werk aan de kruising in fase in. Dat is bij de huidige planning tot 10 februari 2023. Echter, in het geval van een strenge winter of slechte weersomstandigheden kan dit uitlopen. Na fase 1 kunnen fietsers over het nieuwe fietspad aan de noordzijde van de kruising rijden. Op dat moment is dan ook het fietspad langs de spoordijk te bereiken en te gebruiken.

Fase 2: Zuidzijde Leeuwenveldseweg / Hogeweyselaan

In de periode van 13 februari 2023 tot en met 24 maart 2023 zullen er werkzaamheden plaatsvinden aan de zuidzijde van de Hogeweyselaan/ Leeuwenveldseweg. Er zal één rijbaan afgesloten zijn. Er wordt gewerkt met tijdelijke verkeerslichten. Verkeer kan daardoor om en om het wegvak passeren. Fietsers en voetgangers kunnen op elk gewenst moment het werkvak passeren.

Fase 3: Aanbrengen toplaag asfalt, kruising afgesloten

In verband met de veiligheid is het noodzakelijk om tijdens het aanbrengen van de toplaag asfalt de gehele kruising af te sluiten. Om de hinder tot een minimum te beperken, vindt dit in een weekend plaats. Van vrijdag 24 maart 2023 om 20.00 uur tot en met zondag 26 maart 2023 om 23.00 uur is de gehele kruising afgesloten voor autoverkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid met gele routeborden.

Na het weekend van 24 tot en met 26 maart 2023 is de kruising open voor verkeer dat gebruik maakt van de Hogeweyselaan en de Leeuwenveldseweg. De Waterlinie is dan nog niet open. Die zal uiterlijk eind april klaar zijn voor gebruik.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Linda van den Berg, projectsecretaris GEM Bloemendalerpolder / Weespersluis. Zij is bereikbaar via info@lindaprojectondersteuning.nl.

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Amsterdam, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.

 

 
Cookie-instellingen