Aanleg park aan de Muiderslotlaan gestart

ProfielfotoLinda van den Berg 11-10-2022 1230 keer bekeken

Zoals jullie al hebben gezien, is het grondwerk voor de aanleg van het park aan de Muiderslotlaan gestart. Omdat er geen hekken omheen staan, wordt er al gespeeld door jongere bewoners van Weespersluis. Is dat wel veilig? En wat gaat er verder gebeuren en wanneer?

De aanleg van het park aan de Muiderslotlaan is gestart met het afgraven van de zogeheten ‘overhoogte’. Dat is de overtollige grond die aanvankelijk nodig was om de ondergrond te stabiliseren. De hekken rondom het toekomstige park zijn verwijderd om het werk te vergemakkelijken. Dat betekent wel dat het terrein vrij toegankelijk is om bijvoorbeeld te spelen.

Afgelopen week is het hele terrein bekeken op de aanwezigheid van drijfzand. Op sommige plekken zak je wel wat weg, maar dat is maximaal 20 centimeter. Dat levert geen levensgevaarlijke situaties op. Echter, voorzichtigheid is wel geboden. Speel er vooral niet tijdens werktijd van degenen die werken aan de aanleg van het park! Verder zou het kunnen zijn dat je er aantreft wat je op andere (braakliggende) terreinen ook aantreft, zoals planken met splinters eraan of spijkers erin. Wees daarom voorzichtig!

Na het grondverzet wordt er verder gewerkt aan de aanleg. Dan gaat het met name om de indeling van het park. Het Definitieve Ontwerp is nog niet vastgesteld door de GEM en de gemeente samen, maar we verwachten dat dit binnenkort wel gaat gebeuren.

We verwachten binnenkort ook keuzevoorstellen te kunnen doen voor de inrichting van de speelplekken. Bewoners van Lanenrijk (1A, 1B1, 1B2, 2A1, 2B1, 2A2 en 2B2) worden uitgenodigd om te stemmen op hun favorieten. Over de realisatie van het trapveld in de korte ‘poot’ van het park is geen participatie meer mogelijk. Dat heeft eerder niet geleid tot een eenduidige visie van betrokken bewoners. Het trapveld wordt daarom uitgevoerd zoals dat aanvankelijk met de gemeente is afgestemd via het Voorlopig Ontwerp: een veld zonder omheining met twee doeltjes erop.

De beplanting van het park is als laatste aan de beurt. We hopen dat in het plantseizoen van het vroege voorjaar van 2023 te kunnen realiseren. De planning is dat het hele park voor eind april 2023 klaar is.

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Amsterdam, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.

 

 
Cookie-instellingen