Schoolverkeer via de nieuwe brug vanaf 26 augustus

ProfielfotoLinda van den Berg 24-08-2022 1182 keer bekeken

Vanaf vrijdag 26 augustus 2022 kan verkeer van en naar de school gebruik maken van de nieuwe brug, die iets ten noorden ligt van de huidige, tijdelijke dam. De nieuwe brug ligt tussen Lanenrijk fase 2 en het toekomstige centrum van Weespersluis.

De nieuwe brug is berekend op verkeer in twee richtingen en is geschikt voor autogebruik, fietsers en voetgangers. Vooralsnog moet de nieuwe brug het doen met tijdelijke leuningen. De definitieve leuningen konden helaas niet op tijd worden geleverd. De afwikkeling van verkeer over de Fort Diemerdamstraat blijft voorlopig ongewijzigd ten opzichte van de situatie zoals die tot nu bestond.

De tijdelijke dam ter hoogte van de ingang van de Fort Diemerdamstraat wordt vanaf aanstaande vrijdag afgesloten voor verkeer, zodat de kademuur verder kan worden afgemaakt en de definitieve bestrating kan worden aangebracht. In het eerste kwartaal van 2023 volgt dan de plaatsing van de fiets/voetgangersbrug, ten zuiden van de nu open te stellen brug.

In de eindsituatie, als het centrum van Weespersluis klaar is (naar verwachting medio 2024), gaat al het verkeer van en naar de school via de nieuwe brug en de zuidzijde van het centrum. 

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Amsterdam, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.

 

 
Cookie-instellingen