Start sloop Recreatie Centrum Muiden voor verdere ontwikkeling Bloemendalerpolder

ProfielfotoLinda van den Berg September 29, 2014 329 keer bekeken

Gedeputeerde Talsma heeft vrijdag 26 september samen met de heer Janssen, directeur van Bouwfonds en voorzitter van het bestuurlijk overleg Bloemendalerpolder, een symbolisch begin gemaakt met de sloop van het Recreatie Centrum Muiden (RCM).

De sloop van het complex is nodig om ruimte te maken voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder.

De sloop van het RCM is onderdeel van de gemaakte afspraken in 2012 tussen de betrokken publieke en private partijen over de ontwikkeling van het gebied. De beoogde start van de woningbouw is in 2016.
In de eerste bouwfase van het project zal door de gemeente Weesp onder meer  een school met een sporthal gerealiseerd worden.

Het Recreatie Centrum Muiden was al vanaf 1 mei 2014 gesloten en niet meer beschikbaar voor sportverenigingen. Door de ontwikkelingen in de Bloemendalerpolder is het Recreatie Centrum Muiden in 2009 in eigendom overgegaan naar de provincie Noord-Holland. Hierna is een bruikleenovereenkomst gesloten tussen de gemeenten Muiden en Weesp en de provincie Noord-Holland. Diverse sportverenigingen uit Muiden en Weesp konden hierdoor nog vier jaar gebruik maken van de accommodatie. Aan die termijn kwam dit voorjaar een einde. Sindsdien stond het complex leeg.

Bij de foto: Gedeputeerde Tjeerd Talsma en Harm Janssen, directeur van de GEM Bloemendalerpolder CV, nemen samen de sloophamer ter hand.

Het project Bloemendalerpolder / Weespersluis is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Weesp, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf.